[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 18، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 220-209 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پلی‌‌آمین‌‌ها و هیومیک‌اسید بر رشد، عملکرد و غلظت عنصرهای معدنی در شاخساره و ریشه توت‌فرنگی
مهدی حسینی فرهی، مهدی دستیاران، فریما یوسفی
دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج
چکیده:   (3460 مشاهده)
تنش شوری یکی از مهم‌‌ترین عامل‌های تهدید کننده و کاهنده رشد و بهره‌‌وری گیاهان است، که اثرهای بسیار نامطلوبی بر تولید و رشد گیاهان در کشاورزی می‌‌گذارد. توت‌‌فرنگی یک گونه حساس به شوری می‌‌باشد و هدف از انجام این پژوهش استفاده از ترکیب‌های پلی‌‌آمین‌‌ و هیومیک‌اسید در کاهش اثرهای منفی تنش شوری بر رشد و عملکرد گیاه توت‌فرنگی رقم آروماس بود. بدینمنظور آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در یک گلخانه تجاری مجهز به سیستم هیدروپونیک (آب‌کشت) با محیط کشت کوکوپیت و پرلایت (به نسبت مساوی) در شهر یاسوج انجام شد. فاکتور اول پلی‌‌آمین‌‌ها در پنج سطح پوتریسین صفر، 500، 1000 و اسپرمیدین 500 و 1000 میلی‌‌گرم در لیتر و فاکتور دوم هیومیک‌اسید در دو سطح صفر و 5 در هزار بود. در مدت آزمایش، کلیه بوته‌‌ها با محلول 40 میلی‌‌مولار کلریدسدیم آبیاری شدند. نتیجه‌ها نشان داد که شوری اثر معنی‌‌داری بر کاهش ویژگی‌های رشدی گیاه توت‌فرنگی داشت. کاربرد هیومیک‌اسید و پلی‌‌آمین‌‌ها باعث کاهش اثرهای منفی تنش شوری و بهبود ویژگی‌های کمی توت‌فرنگی شد. کاربرد پلی‌‌آمین‌‌ها و هیومیک‌اسید باعث افزایش غلظت عنصرهای آهن، کلسیم و پتاسیم در برگ توت‌فرنگی در شرایط تنش شوری شد. هم‌‌چنین کاربرد هیومیک‌اسید و پلی‌آمین‌ها باعث کاهش جذب سدیم در برگ و ریشه توت‌فرنگی شد. نتیجه این آزمایش نشان داد که شوری باعث کاهش ویژگی‌‌های رشدی گیاه توت‌فرنگی می‌‌شود، ولی کاربرد پوتریسین و اسپرمیدین 500 میلی گرم در لیتر و هیومیک‌اسید 5 در هزار می‌تواند اثرهای نامطلوب شوری را کاهش دهد و باعث افزایش ویژگی‌های رویشی و زایشی و مقدار جذب عنصرهای معدنی در گیاه توت‌فرنگی زیر تنش شوری شود.
واژه‌های کلیدی: اسپرمیدین، پتاسیم، پوتریسین، تنش شوری، سدیم
متن کامل [PDF 410 kb]   (1484 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/3/7 | پذیرش: 1397/3/7 | انتشار: 1397/3/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Polyameins (PAs) and Humic Acid (HA) on Growth, Yield and Concentration of Mineral Elements in shoot and Root of Strawberry . IJHST 2017; 18 (2) :209-220
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-258-fa.html

حسینی فرهی مهدی، دستیاران مهدی، یوسفی فریما. اثر پلی‌‌آمین‌‌ها و هیومیک‌اسید بر رشد، عملکرد و غلظت عنصرهای معدنی در شاخساره و ریشه توت‌فرنگی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (2) :209-220

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-258-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645