[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 388-377 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر بسترهای بدون خاک بر کیفیت میوه چهار رقم گوجه‌‌فرنگی گلخانه‌‌ای
سپیده دالوند، ناصر عالم زاده انصاری، محمدحسن مرتضوی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (3785 مشاهده)
از مهم‌ترین عامل‌‌های تعیین‌کننده کیفیت میوه گوجه‌فرنگی، رنگ، اندازه، سفتی بافت، اسیدیته، ماده‌‌های جامد محلول، ویتامین C و ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی میوه می‌‌باشد. برای بررسی اثر بستر کشت بر ویژگی‌‌های کیفی رقم‌‌های گوجه‌‌فرنگی گلخانه‌‌ای، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل چهار بستر باگاس (تفاله نیشکر) پوسیده، باگاس پوسیده+پرلایت (1:1 حجمی)، کوکوپیت، کوکوپیت+پرلایت (1:1 حجمی) و فاکتور دوم شامل چهار رقم گوجه‌‌فرنگی شقایق، پردیس، والورو و ازمیر بود. نتیجه‌‌های آزمایش نشان داد که نوع بستر کشت بر لیکوپن و کارتنوئید بافت میوه و مقدار روشنایی رنگ میوه (مؤلفه L*) اثر معنی‌‌داری داشت. رقم بر قطر، ماده خشک و رنگ ظاهری میوه اثر معنی‌‌دار داشت. برهمکنش بستر کشت و رقم بر ویژگی‌‌های طول، سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتر، ماده‌‌های جامد محلول، مقدار ویتامین C و ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی بافت میوه در سطح احتمال 1% معنی‌‌دار شد. بیشترین مقدار سفتی بافت در رقم پردیس در بستر کوکوپیت+پرلایت (18/12 نیوتن) دیده شد. هم‌چنین برای بهبود کیفیت میوه گوجه‌‌فرنگی رقم شقایق بستر کشت باگاس+پرلایت پیشنهاد می‌‌شود.
واژه‌های کلیدی: باگاس، پرلایت، ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی، کوکوپیت، لیکوپن
متن کامل [PDF 217 kb]   (1813 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1396/11/2 | پذیرش: 1396/11/2 | انتشار: 1396/11/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Soilless Substrates on Fruit Quality of Four Greenhouse Tomato Cultivars. IJHST 2017; 17 (4) :377-388
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-188-fa.html

دالوند سپیده، عالم زاده انصاری ناصر، مرتضوی محمدحسن. اثر بسترهای بدون خاک بر کیفیت میوه چهار رقم گوجه‌‌فرنگی گلخانه‌‌ای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (4) :377-388

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-188-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645